CHURROS en tivoliklassiker der faktisk er vildt nemme at lave selv.
For mig er duften af Churros det bedste minde om Tivoli, nok mest fordi frituren rammer en lige i snotten, så snart man træder ind ad portene.
Det er faktisk en let snack, som uden tvivl være et hit hos børn og barnlige sjæle.
1 dl vand
1 dl sødmælk
80 g smør
1 knivspids salt
1 tsk. sukker
130 g hvedemel
3 stk. store æg
Vand, mælk, smør, salt og sukker kommes i en gryde og bringes lige akkurat til kogepunktet. Det er vigtigt, at det sker hurtige og at alt smørret smelter, ellers fordamper for meget af væsken. Hæld al melet ned i væsken og rør med en grydeske til dejen samler sig og den får konsistens, som marcipan. Sæt gryden tilbage på middelvarme et par minutter, mens du stadig rører i dejen.
Tag gryden af varmen, og lad den svale til den er fingervarm. Mens du venter, slås 3 æg ud i en skål og røres sammen. Tilsæt æg lidt ad gangen. I de fleste opskrifter står, at den skal falde fra skeen, men får den for meget æg, bliver den endelige dej meget klæg.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl til Churros.
Solsikkeolie opvarmes i en gryde, og skal være mellem 160° C og 180° C. Olien må under ingen omstændigheder være for varm, så bliver de brændte på ydersiden og rå i midten.
Sprøjt churros i den ønskede størrelse, og koge i et par minutter på hver side. De færdige churros kommes på fedtsugende papir.
Lav Kanel- eller lakridssukker (bland rørsukker med kanel eller lakridspulver) og drys de friterede churros.
De er også vildt lækre med vaniljeis og chokoladesauce – eventuelt som kagepynt.
God bagelyst, og undskylder på forhånd, de er vanedannende
/Forstadsfar
Ingen kommentarer endnu