Chokoladeglaze – imponér alle med det spejlblanke udseende
Jeg faldt alt for sent i mit liv over en chokoladeglaze, som denne. Jeg har modificeret udgangspunktet en smule. Da den utvivlsomt havde taget kegler i bagedysten, er det trist at jeg først lærte den at kende så sent. Den er slet ikke så svær at lave, som mange tror, så .
Står du og skal lave kage til kollegaerne, vennerne eller til en familiefødselsdag, så giv den et skud. De vil blive vanvittigt imponeret og det eneste køkkenudstyr, som du ikke kan undvære, er et termometer.
Opskrift
9 blade husblas i koldt vand mindst 15 minutter
Vand 190 g
Sukker 340 g
Koges til præcis 104°C
225 g chokolade heri – jeg har brugt Callebaut No 811 54,5%
45 g kakaopulver heri – genre en lækker, evt. Valrohna
100 g fløde heri
Køl ned til 60°C – Husblas kommes i – Blend glazen blank med stavblender
Passer glazen gennem en sigte – Køl ned til 29°C og glaser kagen.
Det vigtigst er at det element du skal glaserer er, at det er MEGET koldt, gerne frossent.
Jeg har blandt andet lavet en simpel kiksebund med kakao og mælkechokolademousse, en drøm for alle chokoladeelskere.
Men en bitter appelsinmousse, på en sablébund er også en skøn kombination.
Giv dig i kast med chokoladeglaze, det vil du ikke fortryde.
Vi bages ved
/Forstadsfar
Ingen kommentarer endnu